מי אנחנו
המרכז למוזיקה גליל הינו עמותה שלא למטרות רווח שהוקמה בשנת 1997 על ידי המנצחת עדה פלג .
מטרות העמותה:
- העצמת הגליל באמצעות פעילות מוזיקלית איכותית.
- טיפוח מצוינות במוסיקה באמצעות חינוך.
- הקמת גוף ביצוע מקצועי איכותי בגליל.
- פעילות באמצעות המוסיקה למען דו קיום.
- יצירת קשרי תרבות והפצת התרבות הישראלית בחו"ל.
הישגי המרכז למוסיקה ממצבים אותו בצמרת העשייה המוסיקלית בארץ ועל מפת העשייה המוסיקלית בעולם. המרכז החל את פעילותו כעמותה מלכ"רית בחיפה בשנת 1997. בשנת 2005 הרחיב את אזור פעילותו ומאז 2010 עיקר פעילותו השוטפת מתקיימת בגליל. הפקות מיוחדות של המרכז מתקיימות גם באזור המרכז ובחו"ל.
פעילות מוסיקלית בגליל:
"תחרות החליל הבינלאומית הישראלית": תחרות החליל הישראלית הבינלאומית נחשבת לאחת מתחרויות החליל החשובות בעולם. רמתה המקצועית והאמנותית הגבוהה של התחרות מתבטאת בבחירת חבר השופטים הכולל מוסיקאים בינלאומיים בעלי מוניטין בארץ ובחו"ל, בבחירת רפרטואר מאתגר ובהקפדה על רמתם הגבוהה של כל התמחרים המתקבלים לתחרות. זוכי התחרות מכהנים כחלילנים ראשיים בתזמורות ברחבי תבל וכן נהנים מקריירה סולנית עשירה.
"קלאסי קאמרי " : סדרת הקונצרטים המצליחה בעריכתה של המנצחת עדה פלג הפכה לשם דבר וזכתה לביקורות מצוינות ולקהל רב: "בתוך אווירת העיר הדתית הקסומה התקיים קונצרט מיוחד. ניגנה חבורה מטובי נגנינו" הארץ 2009 . טובי ההרכבים והסולנים מהארץ ומחו"ל מופיעים לצד תזמורת הבית של המרכז . עם הגופים והאמנים שהופיעו בקונצרטים נמנים התזמורת הקאמרית של שטוטגרט, התזמורת הקאמרית הישראלית, מיטב הסולנים מהאופרה הישראלית, החלילן האיטלקי רפאל טראויזאני, זוכה תחרות רובינשטיין הפסנתרן רומן רבינוביץ' ועוד.
"בעיקר מוצרט בגליל" : סדרת קונצרטים המתקיימת מאז שנת 2010 באתרים שונים בגליל וביניהם גוש חלב, ראש פינה, צפת ונצרת. ייחודה של הסדרה הוא במוסיקה ליטורגית המבוצעת באווירה הקסומה של אתרים ייחודיים בגליל. משתתפים בסדרה מקהלות, סולנים ותזמורות מהארץ ומחו"ל. בין האמנים שהשתתפו מקהלת האופרה הישראלית, המקהלה הקאמרית עמק חפר, מקהלת גליל עליון, התזמורת הקאמרית הישראלית ותזמורת פסטיבל הגליל וסולנים מהארץ ומחו"ל..
פרוייקטים מיוחדים בגליל: בשנת 2010 פתח המרכז את שעריה של הכנסיה הארמית מרונית בגוש חלב לקונצרטים לקהילה. בשנת 2012 השתתף המרכז ביזמה לחידוש המוסיקה הקלאסית בפסטיבל עין גב והפיק קונצרט חגיגי בהשתתפות התזמורת הסימפונית ירושלים, מקהלת עמק הירדן, מקהלת גליל עליון, מקהלת פסטיבל הגליל וסולנים בניצוחה של עדה פלג בביצוע הסימפוניה התשיעית של בטהובן. בשנת 2013 חנכה תזמורת המרכז את האודיטוריום החדש שהקים סטף ורטהיימר בגן התעשיה בנצרת.
מצוינות במוסיקה באמצעות חינוך:
כתות אמן וסדנאות: הסולנים המוזמנים לפעולות המרכז למוסיקה בגליל מקדישים מזמנם למפגשים עם מוסיקאים צעירים מהאזור במסגרת כתות אמן , סדנאות ותחרות החליל. מוסיקאים צעירים מצטיינים מוזמנים לנגן בהרכבים קאמריים ובתזמורת המרכז בקונצרטים לקהל הרחב.
"מסע מוסיקה" : תכנית חינוכית מעמיקה וייחודית למוסיקאים צעירים מהארץ ומחו"ל, גילאי 21-30 , בתחילת דרכם המקצועית. המשתתפים בתכנית יגורו בגליל במשך סמסטר (עם אפשרות להארכה) ובמהלך תקופה זו ישתתפו בכתות אמן ויופיעו בהרכבים קאמריים ובתזמורת פסטיבל הגליל לצד נגני הפילהרמונית הישראלית. בנוסף, יחשפו המשתתפים להסטוריה, לחברה ולתרבות הישראלית.
תזמורת הבית:
בשנת 2000 הקים המרכז תזמורת שהורכבה מגרעין הנגנים המובילים של התזמורת הפילהרמונית אשר הופיעו בקביעות בסדרת הקונצרטים השנתית ולצידם נגנים מובילים מתזמורות אחרות בארץ . תזמורת זו מופיעה במרבית הקונצרטים של המרכז בארץ ובחו"ל. בין האירועים הבולטים: בשנת 2001 הופיעה בפסטיבל האמנויות בקולומביה מרילנד עם החלילן הסיני ג'ין טה. בשנת 2003 הופיעה בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הבריטי/לבנוני וויסאם בוסתני. בשנת 2006 הקליטה קונצ'רטי לחליל של מלחינים ברזילאים.עם החלילן הברזילאי ג'יימס שטראוס, בשנת 2010 חנכה את סדרת הקונצרטים בכנסיה המרונית בגוש חלב , בשנת 2013 חנכה את האודיטוריום שבנה סטף ורטהיימר בגן התעשיה נצרת.
פעילות באמצעות המוסיקה למען דו קיום:
המרכז למוסיקה פועל בשיתוף פעולה עם מוסדות ואמנים מכל הקהילות והדתות באזורנו. פעילות זו מבוססת על ערכי מצוינות במוסיקה וערכי פלורליזם, שוויון וכבוד הדדי . בין הארועים הבולטים : ביצוע הקונצ'רטו לחליל ותזמורת של המלחין הגרמני/סורי נורי אל רוהייבני על ידי תזמורת המרכז בניצוחה של עדה פלג והחלילן הסיני ג'ין טה בקונצרט חגיגי בחיפה וכן בפסטיבל האמנויות קולומביה בארה"ב . הזמנת נגן הנאי (חליל ערבי) אלפרד חג'אג' לקונצרט חגיגי במסגרת פסטיבל החליל בחיפה, השתתפות תזמורת המרכז והמנצחת עדה פלג בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הבריטי/לבנוני וויסאם בוסתני, הזמנת החלילנית הצעירה נרדין באלאן להופיע עם נגני הפילהרמונית הישראלית בקונצרט חגיגי בנצרת ושיתוף פעולה מתמשך עם הכנסיה המרונית בגוש חלב ועם צוות הפקה מגוש חלב בניהולו של שאדי ח'לול בהפקת "בעיקר מוצרט בגליל".
קשרי תרבות והפצת התרבות הישראלית בחו"ל :
המרכז למוסיקה רואה חשיבות רבה בטיפוח קשרי חוץ וטיפוח תדמיתה החיובית של ישראל. ציוני דרך חשובים בפעילות זו: 1999 חתימת הסכם שיתוף פעולה עם פסטיבל השוברטיאדה בגרמניה שכלל חילופי אמנים עם פסטיבל המוסיקה בחיפה. 2001 השתתפות תזמורת הבית של המרכז בניצוחה של עדה פלג עם החלילן הסיני ג'ין טה הזוכה בתחרות החליל בפסטיבל האמנויות קולומביה במרילנד ארה"ב וביצוע יצירתו של המלחין הסורי נורי אל רוהייבני. 2003 הופעת תזמורת המרכז בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הלבנוני/בריטי וויסאם בוסתני, בנגינת הקונצ'רטו לחליל של המלחין הישראלי מקסים לוי. 2006 הפקת תקליטור של קונצ'רטי לחליל ותזמורת בהזמנת איגוד המלחינים הברזילאים בביצוע תזמורת הבית של המרכז והחלילן הברזילאי ג'יימס שטראוס בניצוחה של עדה פלג. 2014 הפקה משותפת עם רשות השידור הישראלית (קול המוסיקה) ואיגוד השידור האירופי של קונצרט מסדרת "בעיקר מוצרט בגליל" , הקונצרט הועבר בשידור ישיר בארץ על ידי קול המוסיקה ובחו"ל על ידי איגוד התקשורת האירופי. 2014 הפקת קונצרט חגיגי בפריז בהזמנת שגרירות ישראל בצרפת לציון 65 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לצרפת. הופיעה בו תזמורת קול המוסיקה של פריז והחלילן הישראלי יוסי ארנהיים בניצוחה של מנהלת המרכז למוסיקה עדה פלג. כל הפעולות זוכות לחשיפה גדולה מאד והינן נדבך חשוב בהעמקת קשרים מקצועיים ולטיפוח תדימה של ישראל כמרכז תרבותי בינלאומי.