מי אנחנו

המרכז למוזיקה גליל   הינו עמותה שלא למטרות רווח שהוקמה  בשנת   1997  על ידי המנצחת עדה פלג . הישגי המרכז למוסיקה מאז הקמתו ממצבים אותו בצמרת העשייה המוסיקלית בארץ ועל מפת העשייה המוסיקלית בעולם.

תחרות החליל הישראלית הבינלאומית

תחרות החליל הבינלאומית נוסדה בשנת  2000. מאז היוסדה צברה התחרות מוניטין כאחת מחמשת התחרויות המובילות בעולם לצד תחרויות בצרפת, סין , יפן ועוד. עם שופטי התחרות מיום הקמתה  נמנים בכירי החלילנים מכל רחבי תבל ומישראל ביניהם  אנדראש אדוריאן (גרמניה) אורי שהם,(ישראל), ינעם ליף (ישראל), ז'אק זון (ארה"ב גרמניה)  ועוד. וזוכי התחרות מכהנים כחלילנים מובילים בתזמורות הטובות בעולם והם מבוקשים גם כסולנים.

תחרות החליל מחויבת למצוינות ולדו קיום באמצעות מוסיקה. מחויבות זו באה לידי ביטוי  בשמירה על רמה גבוהה ביותר של סטנדרטים מקצועיים ,

במקביל לתחרות מקיימים קונצרטים בביצוע שופטי התחרות ואמנים אורחים וכן פעילות חינוכית אינטנסיבית של שופטי התחרות.בשנים שבין תחרויות מתתקיימת פעילות לקידום זוכי התחרות בארץ ובחו"ל.

פעילות בקהילה

סדרות הקונצרטים  המצליחות בעריכתה של המנצחת עדה פלג, מצמרת המנצחים הישראלים,  הפכו לשם דבר. טובי ההרכבים והסולנים מהארץ ומחו"ל מופיעים בהן לצד תזמורת הבית של המרכז . ביניהם התזמורת הקאמרית של שטוטגרט, התזמורת הקאמרית הישראלית, התזמורת הסימפונית חיפה, התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת הקיבוצים-נתניה, מיטב הסולנים מהאופרה הישראלית, מקהלת האופרה הישראלית, זמר הבאס הגרמני פליקס שפאר , החלילן האיטלקי רפאל טראויזאני זוכה תחרות רובינשטיין הפסנתרן רומן רבינוביץ' הכנרת האמריקאית מרים פריד , הפסנתרנית הישראלית פנינה זלצמן ועוד.    הקונצרטים מתקיימים באולמות ובכנסיות הפזורים בצפון הארץ  והם בתפוסה מלאה. הקהל הגודש את האולמות כולל את תושבי האזור ותיירים מכל רחבי הארץ. הקונצרטים מתועדים בוידיאו ומועלים לאתר האינטרנט שם הם זוכים לצפיות רבות.

תזמורת הבית של המרכז

בשנת 2000 הקים המרכז תזמורת קאמרית. התזמורת הורכבה מגרעין הנגנים המובילים של התזמורת הפילהרמונית אשר הופיעו בקביעות בסדרת הקונצרטים השנתית "שבת קלאסית"  ביניהם איליה קונובלוב, אלכסנדר שטארק, אבגניה פיקובסקי, אליקום זלצמן, מרסל ברגמן, פליקס נמירובסקי, אמיר ואן דר האל ודמיטרי רטוש והיא מופיעה בפעולותיו בארץ ובחו"ל.

  • בשנת 2001 הופיעה התזמורת בפסטיבל האמנויות בקולומביה מרילנד עם החלילן הסיני ג'ין טה, זוכה תחרות החליל 2000.
  • בשנת 2003 הופיעה בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הבריטי ממוצא לבנוני וויסאם בוסתני וביצעה את יצירתו הזוכה לחליל של מקסים לוי..
  • בשנת  2006  הקליטה בחסות משרד התרבות של ברזיל תקליטור של קונצ'רטי לחליל של מלחינים ברזילאים בני זמננו .עם החלילן ג'יימס שטראוס
  • בשנת 2010 חנכה את סדרת הקונצרטים בכנסיה המרונית בגוש חלב עם סולנים ומקהלת האופרה הישראלית.
  • בשנת 2013 חנכה את האודיטוריום שבנה סטף ורטהיימר בגן התעשיה נצרת.

קשרי תרבות והפצת התרבות הישראלית בחו"ל :

המרכז למוסיקה רואה חשיבות רבה בטיפוח קשרי חוץ וטיפוח ערכי דו קיום תדמיתה החיובית של ישראל. במסגרת הפרויקטים בחו"ל  הוזמנה מאסטרה פלג למספר תחנות רדיו וטלויזיה בבולטימור, לונדון, ברזיל ופריז  והציגה את חזון העמותה ופעיליותיה. ראיונות אלה השיגו חשיפה גדולת מימדים . כמו כן מתועדים הקונצרטים  ומועלים לאינטרנט.

  • 1999 חתימת הסכם שיתוף פעולה עם פסטיבל השוברטיאדה בגרמניה שכלל חילופי אמנים עם פסטיבל המוסיקה בחיפה.
  • 2000 הזמנת קונצ'רטו לחליל של המלחין הסורי נורי אל רוהייבני כיצירת החובה בתחרות החליל הבינלאומית  2000.
  •  2001 השתתפות תזמורת הבית של המרכז בניצוחה של עדה פלג עם החלילן הסיני ג'ין טה הזוכה בתחרות החליל בפסטיבל האמנויות קולומביה במרילנד ארה"ב וביצוע יצירתו של נורי אל רוהייבני.
  •  2003 הופעת תזמורת המרכז בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הפלשתיני וויסאם בוסתני, בנגינת הקונצ'רטו לחליל של המלחין הישראלי מקסים לוי.
  •  2006 הפקת תקליטור של קונצ'רטי לחליל ותזמורת בהזמנת איגוד המלחינים הברזילאים בביצוע תזמורת הבית של המרכז והחלילן הברזילאי ג'יימס שטראוס בניצוחה של עדה פלג.
  •  2014 הפקה משותפת עם רשות השידור  הישראלית (קול המוסיקה) ואיגוד השידור האירופי של קונצרט מסדרת  "בעיקר מוצרט בגליל" , הקונצרט התקיים באולם הנרי קראון בירושלים בביצוע הועבר בשידור ישיר בארץ על ידי קול המוסיקה ובחו"ל על ידי איגוד התקשורת האירופי.
  •  2014 הפקת קונצרט חגיגי  בפריז  בהזמנת שגרירות   ישראל בצרפת לציון 65 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לצרפת. הופיעה בו  תזמורת קול המוסיקה של פריז והחלילן הישראלי יוסי ארנהיים בניצוחה של מנהלת המרכז למוסיקה מאסטרה פלג.  כל הפעולות זוכות לחשיפה גדולה מאד והינן נדבך חשוב בהעמקת קשרים  מקצועיים ולטיפוח תדימה של ישראל כמרכז תרבותי בינלאומי.
  • 2016 אירוח החלילנים סר ג'יימס וליידי ג'יני גאלוויי ותזמורת קול המוסיקה של פריז לסדרת קונצרטים בפריפריה ובתל אביב וקיום פעילות חינוכית לחלילנים צעירים בשיתוף עם המרכז למוסיקה ירושלים.
  • 2022  הפקת קונצרט חגיגי בפריז בשיתוף עם תזמורת קולון ,אנסמבל אריאטה והקרן הלאומית הצרפתית. בקונצרט בוצעה היצירה שזכתה בתחרות החליל הבינלאומי לחליל ("Adiue" מאת המלחין הצרפתי/לבנוני קלוד סאקרה. הכנסות ממכירת הכרטיסים נתרמו לאוקריאנה.

פעילות חינוכית:  

כל הסולנים המוזמנים לפעולות המרכז למוסיקה מקדישים מזמנם למפגשים עם מוסיקאים צעירים במסגרת כתות אמן וסדנאות.  בימים אלה שוקד המרכז על פיתוח תכנית חינוכית מעמיקה וייחודית אשר מטרתה להקנות למוסיקאים צעירים בתחילת דרכם המקצועית נסיון מקצועי בנגינה בתזמורת ובנגינת מוסיקה קאמרית.

  •  ישתתפו  בתכנית מוסיקאים צעירים גילאי 21-30 מכל העולם
  •  המשתתפים יגורו בגליל במשך סמסטר (עם אפשרות הארכה לשני סמסטרים)
  •  במהלך שהותם יצטרפו לתזמורת הבית של המרכז, ישתתפו בכתות אמן ויופיעו בהרכבים קאמריים מגוונים
  • בנוסף ייחשפו המשתתפים להסטוריה, לחברה ולתרבות של ישראל

 

 

 

×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: